پنج نکته برای سفرهای تابستانی هیجان انگیز برای کمک به کودکان با نیاز های خاص

حمیدرضا عرب
برای بسیاری از خانواده ها تعطیلات تابستانی می تواند منبع ارتباطات، هیجان و سرگرم کننده باشد با این حال تعطیلات تابستانی می تواند برای بسیاری از خانواده ها نیز بسیار گیج کننده باشد. برخی از والدین دارای کودک مبتلا به اتیسم نمی دانند هنگام مسافرت رفتن چه تدابیری بیندیشند زیرا بسیاری از کودکان اتیسم تمایل به ثبات دارند و در مقابل بسیاری از تغییرات مقاوم اند. همین مساله باعث می شود تعطیلات تابستانی برای آنها تبدیل به یک چالش شود و ناراحت کننده باشد و نتوانند با تغییرات پیش آمده به خوبی سازگار شوند. گاها والدین در برابر واکنش های کودک تصمیمات اشتباهی می گیرند در برابر مشکلات رفتاری کودک جیغ زدن و گریه کردن واکنش های دفاعی نشان می دهند و گاهی نیز سعی می نمایند که با ارائه خوراکی های مختلف کودک را آرام نمایند، در حالی که باید علت اصلی این رفتار ها را بدانند. در مقاله زیر به گام هایی اشاره می شود که شما می توانید برای ایجاد یک فضای مثبت و سر گرم کننده بدون هیچ گونه استرسی در مورد سفر پیش رو برای کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم استفاده نمایید.
قبل از هر چیز اگر برنامه ریزی کرده اید که به تعطیلات تابستانی و مسافرت بروید یا در کمپ تابستانی بمانید، با فرزندتان در مورد اینکه به زودی مدارس پایان می یابد گفتگو کنید این گفتگو در دادن یک ذهنیت از تغییرات پیش رو بسیار کمک کننده است. شما می توانید روزهای پایانی مدارس را با خودکار در تقویم بعد از سپری شدن هر روز علامت بزنید و اگر قصد دارید فرزندتان را به کمپ بفرستید سعی نمایید هر روز که به کمپ می رود آن را بر روی تقویم علامت بزنید. اگر شما قصد دارید در طول تعطیلات تابستانی در خانه بمانید، یک برنامه ریزی داشته باشید که فرزند شما در طول روز می تواند چه کارهایی انجام دهد، می توانید آن را بر روی یک تخته سیاه بنویسید و یا می توانید یک برنامه برای او طراحی نمایید که مثلا چه زمانی از خواب بیدار شود، چه ساعت هایی به کلاس های تابستانی برود و چه زمانی بخوابد.
اما اگر سعی دارید به مسافرتی بروید در مقاله زیر به گام هایی اشاره می شود که شما می توانید برای ایجاد یک فضای مثبت و سرگرم کننده بدون هیچ گونه استرسی در مورد سفر پیش رو برای کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم استفاده نمایید.

به فرزندتان اجازه دهید که بداند در زمان های پیش رو انتظار چه چیزی دارد
این مهم است که مسافرت یا سفر خانوادگی قابل پیش بینی برای فرزندتان باشد. اجازه دهید فرزند شما از آن چه در طول سفر اتفاق می افتد و اینکه در طول سفر چه چیزهایی پیش رو است ذهنیتی داشته باشد. اجازه دهید فرزندتان زمان کافی برای پردازش اطلاعاتی که به او داده می شود داشته باشد. شما ممکن است نیاز داشته باشید که سفر خود را به صورت شفاهی، کتبی و کارت های تصویری برای کودک خود توضیح دهید. فراموش نکنید که باید توضیح شما متناسب با سن، جنسیت، سطح توجه و درک کودک باشد. کودکانی که با توجه به تغییرات، احساس ناراحتی بیشتری می کنند نیاز است توضیحات دقیق تر و همچنین نیاز به کارت های تصویری داشته باشند تا به صورت عینی تری از سفر پیش رو ذهنیتی داشته باشند. در مورد مکان های دیدنی که قرار است هر روز به آن جا بروید و همچنین در مورد تفریحاتی که قرار است در طول سفر داشته باشید و گاهی تصویری از هتل محل اقامت می تواند در آمادگی کودک برای سفر پیش رو بسیار موثر باشد.

برنامه داشته باشید و علایق فرزندتان را در ذهن داشته باشید
برنامه سفر برای خود داشته باشید. یک طرح بازی در محل خود داشته باشید، بدانید به کجا می روید و چه موقع می روید. مشکلات حسی فرزندتان را در ذهن داشته باشید. به خاطر داشته باشید فرزند شما از انجام چه فعالیتی لذت می برد. برای نمونه نباید انتظار داشته باشیم کودکی که از باران و حمام رفتن متنفر است از رفتن به پارک آبی لذت ببرد. اجازه دهید که در برنامه ریزی ها حق انتخاب داشته باشد، داشتن کمی کنترل در مورد آنچه در طول سفر اتفاق می افتد به او کمک کننده است. یک برنامه خوب شامل همه موارد است برای نمونه اینکه در طول مسیر در کجا متوقف شوید یا چه تفریحاتی را با توجه به شرایط فرزندتان برای او قرار دهید که او لذت ببرد یا اگر فرزند شما از بودن در مکان های شلوغ به شدت آزرده می شود را در برنامه خود لحاظ نمایید. برای تفریح سعی شود مکان هایی پیش بینی شود که شلوغی و ازدحام جمعیت کمی داشته باشد و اگر فرزند شما دارای بیش فعالی است سعی شود کودک به مکان هایی برده شود که بتوانید کودک را کنترل نمایید. شرایط کودک و خصوصیات کودک را در نظر بگیرید و با توجه به آن پیش بینی صورت گیرد.
اکنون که برنامه ای برای سفر دارید، مطمئن شوید هر کسی که با شما سفر می کند باید به خوبی از دلایل همچین برنامه ای مطلع باشد. ممکن است بسیاری از طرح ها و برنامه های شما توسط سایر خویشاوندان خنثی شود زیرا آنها در مورد نیازمندی های فرزند شما آگاهی ندارند. به عنوان نمونه ممکن است برای عمه فرزند شما مهم نباشد که شما در طول مسیر چند بار متوقف می شوید بنابراین او را از اینکه فرزندتان از نشستن طولانی مدت خسته می شود آگاه کنید. بنابراین بعد از چند بار توقف در طول سفر لب به اعتراض می گشاید که چرا این قدر توقف کرده اید در حالی که اگر این آگاهی وجود داشته باشد اطرافیان خود را با برنامه ها هماهنگ می کنند.
برای وقایع و اتفاقات غیر قابل پیش بینی آماده باشید
سعی کنید یک برنامه پشتیبان داشته باشید. در صورتی که فرزند شما نیاز به تحریک داشته باشد داشتن لوازم دوست داشتنی حسی مانند کلاه، عینک آفتابی، اسباب بازی های حسی و هدفون های خاموش کننده صدا می تواند کمک کننده باشد. همیشه مراقب فرزندتان باشید زیرا اقدام سریع شما می تواند از به هم ریختگی بیشتر او جلوگیری نماید. همچنین مکان هایی که او می رود را سعی نمایید قبل از رفتن به آنجا کنترل نمایید یا مثلا اتاقی که کودک به آنجا می رود شلوغ نباشد.
آرامش خود را حفظ کنید
بسیار مهم است که استرس نداشته باشید و اگر فرزندتان در شرایطی دچار بهم ریختگی شد باید آرامش خود را حفظ نمایید. سعی کنید درک نمایید که روال زندگی فرزند شما مختل شده است و اگر شروع به گریه و جیغ زدن نمود بدانید این کار تنها برای آن است که عواطف او را درک نمایید. شما باید با صبر و حوصله علت ناراحتی او را جویا شوید و سعی در آرام ساختن او کنید.

منبع
www.autismparentingmagazine.com

1399
دی
22
دوشنبه 22 دي 1399
2021
January
11

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.